Besøk på Lofoten Seafood Center

I November var Marihøna på besøk hos Lofoten Seafood Center på Mortsund. Der fikk vi lære mye om tørrfisk, laks og prosessen som gjør at Lofoten er verdenskjent for sin fisk.

Besøket begynte med at vi fikk være med til tørrfisklagret. Her så vi på hjeller og snakket om hvor lenge fiksen måtte henge før den ble til tørrfisk. Vi fikk så være med inn i tørrfisklagret hvor vi fikk snakke med ei dame som kvalitetssikrer fisken. Hun viste oss hvordan hun jobbet for å se at alt var bra med fisken og ga oss en smaksprøve. Etter det fikk vi se hvordan de sender fisken rundt om i verden. 

Når vi var ferdig i tørrfisklagret gikk vi inn i visningssentret. Her så vi noen filmer om laksen og hvordan den bor i merder ute i havet. Etterpå fikk vi forklart hvordan laksen vokser opp og hvordan de først er i ferskvann før de flyttes til saltvann. Vi lærte også om hvordan slakten foregår.

Besøket ble avsluttet med lunsj og noen formingsaktiviteter.

Vi ønsker å takke Lofoten Seafood Center for invitasjonen og et bra opplegg!