Bikuben

På Bikuben er barn fra 2-4 år. I 23/24 er det 17 barn som går på Bikuben.

På Bikuben har vi et stort fokus på at alle barn skal ha en tilhørighet i gruppa, at de er verdifulle medlemmer i "gjengen", at voksne og andre barn setter pris på at de kommer og at hvert enkelt barn er betydningsfullt. 

På alle avdelinger jobber vi mye med det sosiale samspillet. Vi mener at det er noe av det viktigste et barn kan lære i barnehagen. Vi jobber derfor med dette i alle situasjoner og aktiviteter. Vi bruker å ha samlingsstund før lunsj. Her lærer barna å vente på tur, sitte i ro og følge med, ukedager, om været og forskjellige sanger, rim og regler. 

Vi bruker å dele barna opp i mindre grupper. Vi har ikke faste grupper, og deler de opp etter alder eller på tvers av alder, under mange av aktivitetene vi gjør i løpet av en dag. Dette gjør at det blir enklere for oss å se hvert enkelt barn og vi får bedre tid til å være i aktiviteten sammen med barna. 

Vi markerer tradisjoner, helligdager og årstider gjennom året. Tema vi skal jobbe med kommer som infoskriv sammen med ukeplanen. 

Hos oss på Bikuben er vi er mye ute, uansett vær og vind. Vi bruker også nærområdet aktivt og har mange flotte turmuligheter som passer for barn i alle aldre. 


Ukeplanene våre blir lagt ut på Kidplan og henges opp på døra inn til Bikuben.