Maurtua

På Maurtua er barn fra 2-4 år. I 23/24 er det 17 barn på Maurtua.

På Maurtua jobber vi mye med det sosiale samspillet. Vi har fokus på at alle skal føle seg trygge i gruppa.  Vi legger stor vekt på at alle skal føle tilhørighet til gruppa. Vi bruker å dele barna opp i grupper når vi har planlagte aktiviteter. Dette gjør det enklere for barna å holde fokus i aktiviteten de er i. Det er ikke faste grupper slik at alle voksne og alle barn blir godt kjent med hverandre. Dette gjør også at vi som voksne får bedre tid til å være sammen med og se hvert enkelt barn. 

Vi bruker å ha samlingsstund før vi går ut. Her lærer barna forskjellige sanger, rim og regler. De lærer også å vente på tur, sitte i ro og følge med, ukedager, årstider og om været. Vi bruker å ha forskjellige tema som vi har spesielt fokus på i perioder og bruker samlingsstunden til å snakke og undre om disse. 

På Maurtua er vi også opptatt av at alle skal oppleve mestring. Å føle mestring bidrar sterkt til motivasjonen og barna lærer å høre på råd og å løse forskjellige utfordringer. Vi tilrettelgger aktiviteter for hvert enkelt barn slik at alle skal kunne kjenne på følelsen av å mestre noe. 

På Maurtua er vi glad i å være ute, uansett vær og vind. Vi går tur minst en gang i uken, og har en bil i barnehagen som gir oss muligheten til å dra på tur hvor enn vi måtte ønske. Som barnehage har vi et stort fokus på friluftliv og lærer barna om å ferdes ute i naturen, og hvordan vi tar vare på den flotte naturen vi har. 

4-åringene våre jobber en gang i uka i 4-årsklubben. Her lærer de litt om tall, bokstaver, rim og regler.

 

Periodeplanene våre legges ut på Kidplan